30. november 2021 · Kommentarer inaktiverade för Krossholmsåret 2021 · Categories: Information, Nyheter, Okategoriserade

Ytterligare ett år riskpräglat av en pandemi kan skrivas in i historien. För seglare kanske något mindre påfrestande än för landkrabbor. Båten är ju en bra karantän, väl där är risken för smitta väldigt låg. Och naturupplevelsen är som alltid i högsta grad hälsobringande. Lite privilegierad känner man sig.

Vi har haft ett gott år i Krossholmen. Det allmänt ökande intresset för båtar gjorde hamnen fullbelagd tidigt. Ekonomin är stabil och hamnens höga standard och värde har ytterligare förstärkts av årets arbetsinsatser. Detta fick vi bekräftat vid en objektiv ekonomisk värdering av hamnen, som gjordes under våren i samband med en bankförhandling. Fördelat per andel ligger hamnens ekonomiska värde mycket högre än vad priserna vid andelsköp visar. Roligt för alla andelsägare och också för föreningen. Med hjälp av den nya värderingen fick vi en bra sänkning av bankräntan.

Vårt upplägg med olika arbetsgrupper, sammansatt av båtägare från samma brygga, bidrar till god arbetskvalitét, god ekonomi och främjar den sociala kontakten mellan båtgrannar. Förutom arbetsgruppernas vanliga underhållsarbete har under året ett antal förbättringar genomförts. En träaltan har byggts vid klubbhuset och kommer till  våren att förses med trädgårdsmöbler. Mastskjulet har förlängts till bättre plats för längre master. Nya dörrar har installerats för toaletter och duschrum. Ett flertal äldre bryggbommar har bytts ut. Klubbhusets fasad har renoverats – tack alla sjöscouter för målningsarbetet! Således som vanligt ett gott gemensamt arbete för att hålla vår hamn på fortsatt hög nivå.

Tyvärr fick vi ställa in årets vårfest och höstfest på grund av pandemin. Men årsmötet kunde genomföras digitalt, liksom klubbträffen med föredrag i december, med hjälp av internet och programmet TEAMS. Inte lika roligt – man saknade räkmackan och nojset med båtgrannarna! Men vi får trösta oss med att vår förening mår bra, har en god ekonomi och äger en väldigt bra hamn. Och det sociala livet på bryggorna, där vi alla hjälps åt, har ju fungerat som vanligt. Även den lilla störningen med våra kranbilars framkomlighet på vägen har nu löst sig på ett bra sätt. Så vi ser fram mot nästa säsong och hoppas på minskade pandeministiska restriktioner 2022!

Comments closed.