07. januari 2020 · Kommentarer inaktiverade för Hej då 2019! Nu ser vi fram mot 2020! · Categories: Information, Nyheter, Okategoriserade


Då har vi lämnat år 2019 bakom oss! Vädermässigt kanske inte det bästa seglingsåret, men OK ändå. Faktiskt genomsnittligt några grader varmare än normalt, men ganska blött och solfattigt. I Krossholmen rullade allt på som vanligt. Underhållet av hamnen genomfördes under 8 arbetsdagar och liksom sjösättningar och upptagningar fungerade allt problemfritt. Klubbhusets golv började svikta och byttes ut mot ett nytt stabilt furugolv. Även vågbrytaren visade ålderdomstecken och på hösten installerade vi 4 nya stockpaket för att bibehålla vårt vågskydd. Våra sociala tillställningar, vårfest, höstfest och nya glöggkvällen i december, blev lyckade tillställningar förstärkta av uppskattade föredrag.

Allt hann vi inte med. Vi hade ambitionen att gradera upp vår vattenförsörjning men lyckades inte få ordning på den egna brunnen förrän i slutet på året. Så den gamla vattentanken ligger fortfarande kvar, liksom ambitionen. Får se om vi får ordning på detta 2020. Mastskjulet börjar bli för trångt och skulle behöva rustas upp och förlängas. Även hamnens elsystem behöver en översyn och den sluttande hamnplanen skulle ju vara bra att få mera horisontal.

Så det finns utmaningar att ta sig an, vi vill ju fortsätta att ha en hamn i toppklass! Nu hoppas vi på en ny härlig seglingssäsong med mycket sol, nya upplevelser och nytt trevligt umgänge i båtlivet. Väl mött i Krossholmen till våren!

Comments closed.