31. januari 2019 · Kommentarer inaktiverade för Lite om båtåret 2018 och framtiden. · Categories: Information, Nyheter, Okategoriserade

Året 2018 kommer man som båtägare att minnas som den bästa båtsommaren på väldigt länge. Från maj till augusti avlöste högtrycken varandra, sol och värme dominerade tillvaron och båtlivet kulminerade.

Men det var inte enbart båtnjutningar under sommaren. I Krossholmen gjordes under våren en stor arbetsinsats med renoveringen av G-bryggan. Den gamla revs och en ny brygga med bättre stöd och ny beläggning installerades. Nya elstolpar och dragningar av vatten och el byggdes in i konstruktionen. Tack vare bra planering, extra arbetsdagar och att alla ställde upp, blev resultatet väldigt bra.

Under året undersöktes möjligheterna att förbättra vår framtida vattenförsörjning. Som bekant kopplar vi under sommarhalvåret in kommunalt vatten. Inför vintern måste vi fylla upp en vattenreserv i tanken vid mastskjulet. Denna tank börjar nu bli riktigt dålig och en ny lösning måste hittas. Vi har under året renoverat upp vår gamla brunn uppe vid huset och förser den till våren med ett litet reningsverk. Fungerar allt som planerat kommer vi därefter ha tillgång till eget vatten året runt. Vilken kapacitet brunnen har får framtiden visa.

Andra händelser under året var att kostnaden för arrendet av en del områden, som vi hyr av Göteborg Stads Park&Naturförvaltning, kraftigt höjdes. Inte mycket att göra – att vi sköter området exemplariskt miljömässigt blidkar inte kommunens kassörer. Andra kostnader som ökat kraftigt under året är vår försörjningen av el, vatten och renhållning.

Inför 2019 har vi en del arbete inplanerat. Klubbhuset behöver en uppfräschning både in- och utvändigt, bl.a. nytt golv. Lyckas vi med vattenförsörjningen blir det nya vattenledningar, vattentanken kan rivas och mastskjulet förlängas. Vågbrytaren som skyddar A-bryggan behöver förstärkas. Så visst det finns det projekt även utanför det normala underhållet.

Föreningen har god ekonomi, men en viss justering av våra avgifter kan bli nödvändiga för 2019. Men hjälps vi åt, framförallt ställer upp på våra arbetsdagar, så håller vi ekonomin på rätt nivå och kan fortsätta utveckla vår hamn.

Kom gärna till vårt årsmöte på Skuthagens skola torsdagen 7 mars kl 18.30 så får du höra mer och komma med idéer och frågor.

Comments closed.